Maďarský guláš z kapra
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 30 g Slanina vepřová
 - 800 g Kapr obecný
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 250 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 354.7 mg
 - Draslík 919.7 mg
 - Vláknina 1926.8 mg
 - Vitamín A 1926.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na polovině oleje a na rozškavřené slanině.
 - 
                                2
Na zbylém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem (nebo vodou). Přidáme kousky kapra, rajčatový protlak a dusíme asi 10 minut.
 - 
                                3
Nakonec přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutky, nádobu přendáme do vodní lázně a bez vaření necháme guláš zhoustnout.
 - 
                                4
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.