Hovězí guláš maďarský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 1000 g Hovězí kližka
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 25 g Mouka polohrubá
  • 300 g Rajčata
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 178.6 mg
  • Vláknina 2182.8 mg
  • Vitamín A 2182.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.

  • 2

    Přidáme hovězí maso pokrájené na kostičky, osolíme, opepříme, promícháme a hrnec zakryjeme. Jakmile maso pustí šťávu, hrnec odkryjeme a občas promícháme.

  • 3

    Až se šťáva odpaří a zbude v hrnci jen maso a tuk, zasypeme mletou paprikou, zaprášíme moukou, necháme trochu orestovat a podlijeme horkou vodou. Nyní přidáme oloupaná a jadérek zbavená rajčata a prolisovaný česnek. Hrnec částečně zakryjeme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl.

  • 4

    Podáváme s těstovinami.

Komentáře k receptu