Obyčejná zavářka do čirých polévek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 12031 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 350 mg
 - Draslík 245.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy rozklepneme vejce a žloutky. Šlehačem nebo metlou dobře rozšleháme. Pomalu přilijeme vařící bujón a přecedíme přes jemné sítko.
 - 
                                2
Podlouhlé formičky vymažeme máslem a zavářku do nich nalijeme.
 - 
                                3
Vaříme 15 minut ve vodní lázni. Uvařenou zavářku necháme vychladnout a nakrájíme ji na libovolné tvary (kostičky, kolečka a jiné).