Bezé se žloutkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 272.8 mg
 - Draslík 317.1 mg
 - Vláknina 7175 mg
 - Vitamín A 7175 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj krupicový cukr. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme ze směsi pomocí cukrářského sáčku oválky a na jejich okraje nastříkáme pusinky.
 - 
                                2
V troubě vyhřáté na 100 stupňů Celsia sušíme pečivo 1-2 hodiny.
 - 
                                3
V horké vodní lázni šleháme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a pomerančovou šťávu ze dvou pomerančů na hustý krém. Přidáme rozpuštěnou želatinu a mícháme do vychladnutí.
 - 
                                4
Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do krému. Naplníme jím upečené sněhové oválky.
 - 
                                5
Dezert ozdobíme čerstvými jahodami a meduňkou.