Litá vejce Cecília
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 256.3 mg
 - Draslík 78 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formičky vymažeme máslem, do každé vlijeme lžíci smetany, kterou jsme ochutili několika lžícemi drůbežího vývaru, na ni rozklepneme vejce a formičky vložíme do hrnce s vodou. Vaříme ve vodní lázni jen 3 minuty, aby vejce příliš neztuhlo.
 - 
                                2
Vejce vyklopíme, čímž obsah vlastně vylijeme na malý talířek a podáváme s bílým pečivem.