Čokoládový dort s datlemi
Suroviny
- 120 g Čokoláda hořká
 - 30 g Mandle
 - 90 g Samokypřicí mouka
 - 130 g Máslo čerstvé
 - 60 g Cukr krupice
 - 120 g Datle
 - 20 g Hrozinky
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 20 ml Pomerančová šťáva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Džem meruňkový
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Sirup Monin - grenadina
 - 1 polévková lžíce Sirup Golden
 - 2 polévková lžíce Rýže loupaná
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 86.8 mg
 - Draslík 281.4 mg
 - Vláknina 6149.2 mg
 - Vitamín A 6149.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, grenadinu, sirup a pak je necháme vychladnout.
 - 
                                2
Smícháme máslo, cukr, vejce a čokoládovou směs. Vedle smícháme mouku, umletou rýži, obě směsi smícháme.
 - 
                                3
Do dvou tukem vytřených a strouhankou vysypaných forem na dort rozdělíme těsto, pečeme ho dvacet pět minut. Po vychladnutí vyklopíme.
 - 
                                4
Ve vodní lázni pět minut rozpouštíme ještě nakrájené datle, šťávy, cukr třtinový, oloupané mandle, hrozinky a džem. Po vychladnutí náplní spojíme oba dortové korpusy k sobě a dort poprášíme moučkou.