Omáčka z ježovek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 291.3 mg
 - Draslík 33.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpuštěné máslo smícháme se žloutky, 40 ml vody a vínem. Vše ohříváme ve vodní lázni až do zhoustnutí, poté přidáme maso z ježovek. Osolíme, opepříme a ihned odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Tato omáčka je vhodná k rybám vařeným ve víně.