Opilé švestky s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 253.5 mg
 - Draslík 25.2 mg
 - Vláknina 176 mg
 - Vitamín A 176 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci přivedeme k varu cinzano s džusem a švestkami. Na mírném ohni povaříme asi 40min, dokud švestky nezměknou. Poté je vyjmeme a sirup odložíme stranou.
 - 
                                2
Mezitím smícháme mléko, strouhaný muškátový oříšek, rozpůlený vyškrábnutý vanilkový lusk i se semínky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme cca 15min stát. Vanilkový lusk vyjmeme, hrnec zakryjeme poklicí.
 - 
                                3
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, dáme do horké vodní lázně a postupně vmícháme svařené mléko. Za stálého míchání zahříváme dokud krém nezhoustne. Poté mísu vyjmeme a krém propasírujeme přes síto.
 - 
                                4
Švestky rozdělíme do misek, zalijeme sirupem a podáváme s vanilkovým krémem.