Chřest v holandské omáčce s lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 396.3 mg
 - Draslík 1221.7 mg
 - Vláknina 10173 mg
 - Vitamín A 10173 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 63 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest očistíme škrabkou od hlaviček, výhonky chřestu svážeme do svazečků po 8 kouscích a uvaříme v 1 litru slané vody s kostkou cukru (dřevnaté spodní části odkrojíme a vyvaříme je spolu s chřestem). Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme je neloupané
 - 
                                2
v 1,5l osolené vody. Po uvaření brambory scedíme a těsně před podáváním je oloupeme. Holandskou omáčku připravíme našleháním žloutků s vínem a špetkou soli. Po rozšlehání mísu se žloutkovou směsí vložíme do vodní lázně na mírný plamen a vymícháme hmotu dohladka. Potom po lžičkách vmícháme rozpuštěné máslo a dochutíme pepřem, solí a trochou bílého vína. Uvařené chřestové svazečky na talířích rozvážeme a okolo chřestu rozložíme vařené brambory a plátky uzeného lososa. Vše polijeme holandskou omáčkou a ozdobíme sekanou petrželovou natí. Podáváme teplé.