Omáčka holandská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 454.7 mg
 - Draslík 109.5 mg
 - Vláknina 920.8 mg
 - Vitamín A 920.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.
 - 
                                2
Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.
 - 
                                3
Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.