Dvoubarevný zmrzlinový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 152.8 mg
 - Draslík 77.1 mg
 - Vláknina 4096.2 mg
 - Vitamín A 4096.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uděláme vrstvy z čokolády na vaření: rozlámeme čokoládu na kousky, přidáme koňak a dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Mírně zahřejeme, aby se rozpustila, potom ji necháme prochladnout.
 - 
                                2
Formu na chlebíček vyložíme fólií. Odložíme stranou.
 - 
                                3
Vejce dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Ušleháme do pěny a dohusta, až za metlou vzniká brázda. Sejmeme ze sporáku a šleháme do vystydnutí.
 - 
                                4
Šleháme šlehačku, až začne držet tvar. Do prochladlé čokoládové hmoty přidáme našlehaná vejce, poté vmícháme šlehačku.
 - 
                                5
Polovinu čokoládové hmoty nalijeme do připravené formy a dáme asi na 15 minut do mrazničky. Zbývající směs uschováme.
 - 
                                6
Zatím připravíme stejným způsobem bílou čokoládovou vrstvu.
 - 
                                7
Nalijeme bílou i čokoládovou vrstvu na ztuhlou vrstvu ve formě a dáme mrazit 15 minut.
 - 
                                8
Na bílou vrstvu rozetřeme druhou část tmavé vrstvy a zmrazíme asi 30 minut, až je vrstva dost tuhá, aby se dala krájet.
 - 
                                9
Formu převrátíme na podávací mísu a odstraníme fólii. Ozdobíme nastříkanými pusinkami šlehačky, nastrouhanou čokoládou a větvičkami máty.