Okurkový salát sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 277.6 mg
 - Vláknina 3800 mg
 - Vitamín A 3800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky nakládačky omyjeme, očistíme kartáčkem a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Ocet svaříme s cukrem a podravkou a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Okurky promícháme s cibulí, naplníme zavařovací sklenice, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a zavařujeme asi 10 až 12 minut.
 - 
                                3
Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.