Nakládaná paprika s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 442.9 mg
 - Vláknina 6960 mg
 - Vitamín A 6960 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 163.4 mg
 - Vitamín E 10.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky, které ještě přepůlíme. Zeleninu vložíme do pánve, osolíme a 20 minut podusíme. Podle potřeby podlijeme vodou. Zeleninou naplníme menší zavařovací sklenice, do každé přilijeme lžíci oleje, uzavřeme a zavařujeme v zavařovacím hrnci 20 minut.
 - 
                                2
Sklenice vyndáme, necháme vychladnout a skladujeme na chladnějším místě. Používáme jako základ na přípravu leča nebo zeleninových omáček.