Zmrzlina rumová s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 166 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 408.4 mg
 - Draslík 25.1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 598 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky zalijeme rumem a necháme pod fólií přes noc máčet.
 - 
                                2
V míse smícháme mléko s kondenzovaným mlékem, žloutky, solí a cukrem. Mísu postavíme do vodní lázně a šleháme, až směs hodně zhoustne. Poté vmícháme máslo a vanilkový cukr. Směs odstavíme a přimícháme smetanu. Za občasného míchání necháme zchladnout.
 - 
                                3
Hrozinky vyjmeme z rumu, nakrájíme nadrobno a zamícháme do směsi.
 - 
                                4
Zmrzlinu vlijeme do litrové nádoby z umělé hmoty s víkem a nepřikrytou vložíme do mrazničky na 30 minut.
 - 
                                5
Poté nádobu vyjmeme a zmrzlinu vidličkou dobře promícháme. Po dalších 20 minutách opět promícháme, přikryjeme víkem a necháme přes noc mrazit.