Fazolová polévka svačinová
Suroviny
- 400 g Fazole bílé
 - 100 ml Smetana sladká 12%
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vepřová žebra
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar z uzeného masa
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 84.9 mg
 - Vláknina 1856.7 mg
 - Vitamín A 1856.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si středně velký hrnec a rozehřejeme v něm sádlo. Nadrobno si nakrájíme cibuli a nasypeme do hrnce. Jakmile cibule zesklovatí, zaprášíme jí lžící hladké mouky. Vlijeme na cibuli vývar z uzeného masa. Lehce promícháme, posolíme, popepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Vložíme uzená žebra a maso vaříme dokud není měkké.
 - 
                                2
Den předem si opereme a přes noc namočíme bílé fazole. Fazole zvlášť uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Z kostí obereme uvařené měkké maso a rozkrájíme ho do polévky. Přisypeme vařené fazole. Počkáme, až začne polévka vřít a přisypeme do ní majoránku a ještě podle potřeby dochutíme. Servírujeme s pečivem. Jemnější chuti můžeme dosáhnout ještě přidáním sladké smetany.