Králičí paštika s višňovým želé s mandlemi
Suroviny
- 400 g Králičí maso
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 30 g Med včelí
 - 10 g Sardelová pasta
 - 6 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 1 g Muškátový oříšek
 - 80 g Zakysaná smetana
 - 30 g Mandle plátky
 - 5 g Želatina
 - 3 g Želatina
 - 50 ml Voda pitná
 - 50 ml Voda pitná
 - 150 ml Džus višňový
 - 20 ml Griotka
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 80.8 mg
 - Draslík 162.1 mg
 - Vláknina 157.6 mg
 - Vitamín A 157.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě si podle návodu na obalu připravíme želatinu na želé i na paštiku.
 - 
                                2
Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na menší kousky, nasypeme do pánve s rozehřátým máslem a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Maso osolíme, opepříme, umeleme na masovém strojku, vložíme do kovové mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, sardelovou pastu, nabobtnalou želatinu, důkladně promícháme a vaříme asi hodinu. Králičí směs přendáme do formy na paštiku a dáme do lednice ztuhnout.
 - 
                                3
Do rendlíku nalijeme višňový džus, zakápneme griotkou, přidáme med, nabobtnalou želatinu, rozmícháme a silně zahřejeme a mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí. Rendlík odstavíme, tekutinu nalijeme do obdélníkové formy a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Paštiku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, doplníme na kostičky nakrájeným želé a posypeme plátky mandlí.