Křehké pusinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 17.3 mg
 - Vláknina 36.8 mg
 - Vitamín A 36.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vsypeme cukr, přidáme bílky, vanilkový cukr. Ve vodní lázní šleháme do mírného zahoustnutí. Hmotu vybereme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, přidáme vanilkový lusk, citronovou šťávu a vyšleháme na tuhou hmotu. Potom přisypeme prosátý moučkový cukr a ještě mícháme do rozpuštění cukru.
 - 
                                2
Plech vyložíme pečícím papírem. Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkáme na plech kopečky, tzv. pusinky. Ihned vložíme do nahřáté trouby, kde při 150°C teplotě pečeme přibližně 40-45 minut. Potom troubu vypneme a pusinky necháme dále sušit, až do vychladnutí trouby.
 - 
                                3
Plech s pusinkami vytáhneme z trouby, odloupneme je z pečícího papíru a ozdobíme čokoládovou polevou.