Banány a hrušky v čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 4 mg
 - Draslík 617.8 mg
 - Vláknina 14560 mg
 - Vitamín A 14560 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Banány oloupeme a nakrájíme na široká kolečka. Hrušky omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek nakrájíme na větší kostky. Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme kousky banánů a hrušek, špízy rozdělíme na talířky a pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit.
 - 
                                2
Misku s čokoládou postavíme doprostřed stolu, rozdělíme talířky s ovovcem a každý strávník si ovocné špízy namáčí v čokoládě sám.