Šlehaná pěna z vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 246.4 mg
 - Draslík 71.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si nerezovou misku a vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr. Prošleháme do krému.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme vodu a vložíme do něj mísu s krémem. Přilijeme do mísy víno a šleháme do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
 - 
                                3
Můžeme buď ihned podávat s dezertem, nebo vložíme mísu do další ledové vodní lázně a šleháme až krém úplně vychladne. Potom ho můžeme podávat jako samostatný dezert.