Hruškový pohár s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 47.5 mg
 - Draslík 275.8 mg
 - Vláknina 8006 mg
 - Vitamín A 8006 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 63.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky a ihned pokapeme citronovou šťávou. Polijeme javorovým sirupem a dobře promícháme. Barevné hroznové víno opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a smícháme s hruškami.
 - 
                                2
Kondenzované mléko povaříme ve vodní lázni, v plechovce, 120 minut. Necháme dobře vychladnout, můžeme dát i do mrazničky. Ve vysoké nádobě ponorným elektrickým šlehačem vyšleháme na tuhou šlehačku.
 - 
                                3
Ze smetany také vyšleháme šlehačku a smícháme spolu se šlehačkou z mléka.
 - 
                                4
Vysoké sklenice do 1/3 naplníme šlehačkou, potom přidáme ovoce a opět šlehačku. Povrch šlehačky polijeme medem a poháry podáváme.