Beránek s tvarohem, čokoládou a kokosem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 20 g Cukr vanilka
 - 180 g Cukr krupice
 - 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 250 g Mouka polohrubá
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 60 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 40 g Hera
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 200 g Čokoláda 70% kakao
 - 60 g Hera
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 132.6 mg
 - Draslík 253.1 mg
 - Vláknina 8774 mg
 - Vitamín A 8774 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Volně změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, spolu s vanilkovým i krupicovým cukrem utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce a ještě chvilku třeme. Přimícháme tvaroh, prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme kokos a ještě promícháme.
 - 
                                2
Připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané velikonoční formy beránka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupních pečeme 45 - 50 minut. Upečeného beránka necháme mírně vychladnout v pečicí formě, potom vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
 - 
                                3
Na menší kousky nalámanou čokoládu vložíme do vhodné nádoby, kterou umístíme nad horkou vodní lázeň. Přidáme Heru a za stálého míchání čokoládu s Herou rozpustíme na hladkou lesklou hmotu. Necháme mírně vychladnout a potřeme celého beránka. Vložíme do lednice, kde necháme čokoládu ztuhnout.