Gruzínský vaječný dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 267.3 mg
 - Draslík 79.7 mg
 - Vláknina 85.5 mg
 - Vitamín A 85.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 104.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr, tlučený hřebíček a sáček vanilkového cukru. Směs ručním šlehačem rozšleháme a nalijeme do varných mušlí nebo misek z varného skla vymazaných máslem.
 - 
                                2
Nádobky dáme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a ve vodní lázni vaříme asi hodinu, pak dezert necháme vychladnout.
 - 
                                3
Po vychladnutí mušle vyklopíme z formiček a podáváme ozdobené višňovou zavařeninou a šlehanou smetanou.