Moka srdíčka
Suroviny
- 100 g Marcipánová hmota surová
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 150 g Moka čokoláda
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mascarpone
 - 300 g Poleva kávová
 - 50 g Cukr moučkový
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Cukr moučkový
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 hrst Pistácie
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 92 mg
 - Draslík 29.4 mg
 - Vláknina 2028.2 mg
 - Vitamín A 2028.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marcipán nakrájíme na kousky a se změklým máslem ušleháme na krém. Přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
 - 
                                2
Těsto rozválíme mezi dvěma listy fólie nebo pečicího papíru na plát silný asi 6mm. Vykrájíme malá srdíčka o průměru 4cm. Srdíčka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
 - 
                                3
Moka čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, rumem a mascarpone na krém. Do krému po lžičkách přidáváme rozpuštěnou čokoládu, směs dobře promícháme. Náplň dáme do cukrářského sáčku a necháme vychladnout - krém ztuhne.
 - 
                                4
Na polovinu srdíček naneseme vždy trochu krému a přiklopíme zbylými srdíčky.
 - 
                                5
Nakonec naplněná srdíčka ozdobíme rozpuštěnou kávovou polevou a nasekanými pistáciemi.