Jablka v županu se skořicovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
 - Sacharidy 166 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 143 g
 - Cholesterol 305.7 mg
 - Draslík 1123.1 mg
 - Vláknina 42431 mg
 - Vitamín A 42431 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.1 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablíčka zabalíme do listového těsta a pečeme cca 10-12min v troubě předehřáté na 180C.
 - 
                                2
Mezitím připravíme skořicovou pěnu tak, že smícháme víno se žloutky, vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Přidáme smetanu a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání, dokud nevznikne hustá pěna.
 - 
                                3
Upečená jablíčka posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme skořicovou pěnou a ihned podáváme.