Kompot ze sušeného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 190 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 190 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1211.9 mg
 - Vláknina 38805.1 mg
 - Vitamín A 38805.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené ovoce omyjeme, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou tak, aby bylo potopeno a necháme tak dlouho, až nabobtná.
 - 
                                2
Poté vmícháme cukr, koření, v téže vodě uvaříme.
 - 
                                3
Před podáváním vmícháme citronovou kůru a šťávu.