Hruškový kompot s máslem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 16.8 mg
- Draslík 157.3 mg
- Vláknina 9360 mg
- Vitamín A 9360 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hrušky. Vaříme na mírném plameni. Hrnec zakryjeme pokličkou, ale ne úplně. Necháme utíkat páru škvírkou mezi pokličkou a hrncem. Občas zamícháme a vaříme 10 minut, dokud hrušky nezměknou a neprovaří se. Hrušky rozmačkáme vidličkou nebo směs rozmícháme ručním mixérem dohladka. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        