Velikonoční řezy z kompotovaných švestek
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr moučkový
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 800 g Kompot švestkový
 - 60 g Mandle
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1075 kcal
 - Sacharidy 132 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 83 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 132 g
 - Cholesterol 188.7 mg
 - Draslík 514.3 mg
 - Vláknina 12998.8 mg
 - Vitamín A 12998.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 63.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kompotované švestky slijeme a necháme okapat. Mandle upražíme nasucho dozlatova a drobně nasekáme.
 - 
                                2
V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem. Po částech vmícháme rozšlehaná vejce a prosátou mouku se skořicí a kypřícím práškem. Na závěr vmícháme citronovou šťávu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které rozprostřeme na vymazaném plechu. Na těsto nahusto naklademe okapané poloviny švestek a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 50 minut.
 - 
                                3
Upečený koláč nakrájíme na řezy, posypeme mandlemi a přes sítko posypeme cukrem.