Angreštový kompot II.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 198.8 mg
 - Vláknina 8600 mg
 - Vitamín A 8600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr rozmícháme ve vodě a mírně zahřejeme. Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté nasypeme do cukrového roztoku a zahříváme. Jakmile angrešt začne měnit barvu, přivedeme k varu, povaříme cca 5-10 minut do změknutí.
 - 
                                2
Ochladíme, rozdělíme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C 20-30 minut. Po vychladnutí uložíme na chladné a temné místo.