Broskvový kompot s kořeněným nálevem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 132 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 132 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 592 mg
 - Vláknina 13419 mg
 - Vitamín A 13419 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme menší, zralé, ale tvrdé broskve. Důkadně je omyjeme a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme ocet, hřebíček a skořici a povaříme.
 - 
                                2
Broskve rozdělíme do sklenic, přelijeme vychladlým nálevem a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.