Hruškový kompot s citronem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 1 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 130 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 531.3 mg
- Vláknina 31575.3 mg
- Vitamín A 31575.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou. 
- 
                                2Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí. 
- 
                                3Hrušky vyjmeme, rozdělíme do sklenic a zalijeme prochladlým nálevem. Do každé sklenice přidáme kolečko citronu. 
- 
                                4Sklenice zavíčkujeme, upevníme svorkami, vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 - 90 stupňů Celsia sterilujeme 20 minut. 
- 
                                5Hotové kompoty vyjmeme a po vychladnutí odstraníme svorky. Uložíme na temném a suchém místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        
