Kompot z čerstvých meruňek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 520.4 mg
 - Vláknina 8006.9 mg
 - Vitamín A 8006.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale tvrdé meruňky. Oloupeme je a krátce vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou nebo octem, aby nezměnily barvu. Vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme meruňky. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.