Kompot z čerstvých moruší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší, zralé moruše omyjeme, očistíme a odstraníme stopky. Rozdělíme je do sklenic a důkladně prosypeme cukrem. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.