Kompot z čerstvých rynglí ochucený rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1087 kcal
 - Sacharidy 234 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 429 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 234 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 231.4 mg
 - Vláknina 4350.6 mg
 - Vitamín A 4350.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme menší, zralé, ale tvrdé ryngle. Důkladně je omyjeme a osušíme.
 - 
                                2
Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu vložíme ryngle a dál zahříváme.
 - 
                                3
Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do čistých sklenic. Roztok ještě chvíli provaříme, vyjmeme koření a nálevem zalijeme ovoce. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a ihned zavíčkujeme. Zabalené v dece necháme vychladnout a poté uložíme na temném a suchém místě.