Kompotované třešně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 366 mg
 - Vláknina 5500 mg
 - Vitamín A 5500 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4194 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale pevnější třešně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu důkladně omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme ovoce.
 - 
                                2
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Jakmile vychladnou, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.