Sterilizovaná pikantní tykev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 297.2 mg
 - Vláknina 4663.5 mg
 - Vitamín A 4663.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev a tykev očistíme. Tykev nakrájíme na malé kousky a mrkev na tenká kolečka, které ještě rozpůlíme.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme vodu, osolíme, přilijeme ocet a přivedeme k varu. Povaříme 5-7 minut, stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a směsí zalijeme nakrájenou tykev a mrkev. Zalitou zeleninu přikryjeme a necháme 24 hodin odstát.
 - 
                                3
Po 24 hodinách nálev scedíme do hrnce, přidáme cukr, pepř, zázvor a drobně nakrájené feferonky. Promícháme a na mírném ohni přivedeme k varu. Do vřícího nálevu vložíme tykev s mrkvi a vaříme tak dlouho, aby obě surovin změkly.
 - 
                                4
Měkkou tykev a mrkev spolu s nálevem rozdělíme do připravených skleníček, které ihned zavíčkujeme. V hrnci na sterilizovaní zeleninu sterilizujeme 20 minut.
 - 
                                5
Necháme vychladnout a uložíme na chladné místo, kde můžeme udržovat delší dobu.