Pečený bažant se slaninou konzervovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 483 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 278.6 mg
 - Draslík 972.6 mg
 - Vláknina 769.2 mg
 - Vitamín A 769.2 mg
 - Vitamín B6 2.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanta důkladně očistíme, necháme uležet, omyjeme a osušíme. Prošpikujeme pokrájenou slaninou a osolíme po všech stranách i zevnitř. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a společně s máslem rozpálíme v pekáči. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, kuličky pepře a vložíme maso. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a potíráme syrovým máslem.
 - 
                                2
Ne zcela dopečeného bažanta vyjmeme, ihned naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.