Kompot z čerstvých borůvek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 232.2 mg
 - Vláknina 14400 mg
 - Vitamín A 14400 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Ve vodě rozmícháme cukr, povaříme a odstavíme. Vychladlým nálevem přelijeme borůvky. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uložíme na temném místě.