Neslazená zavařená jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 214 mg
 - Vláknina 7600 mg
 - Vitamín A 7600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralá, možno i padaná jablka. Omyjeme je, očistíme a nakrouháme na plátky nebo hrubé nudle. Rozdělíme do čistých sklenic a důkladně upěchujeme.
 - 
                                2
Zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30-40 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.