Kompotované moruše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 388.7 mg
 - Vláknina 6800 mg
 - Vitamín A 6800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé, větší moruše očistíme, odstraníme stopky, propláchneme vodou a necháme okapat. Rozdělíme je do sklenic.
 - 
                                2
Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme vychladnout, vyjmeme a uložíme na suchém a temném místě.