Slazený rybízový mošt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 917.7 mg
 - Vláknina 28666.7 mg
 - Vitamín A 28666.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 136.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme dobře zralý rybíz. Otrháme ze stopek, důkladně propláchneme studenou vodou a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a ihned prolisujeme. Odložíme a necháme chvíli stát. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
 - 
                                2
Zbylý vylisovaný rybíz zalijeme stejným množstvím vody, kolik jsme získali šťávy. Necháme odstát a znovu prolisujeme. Přidáme cukr, promícháme a po jeho rozpuštění přilijeme první šťávu.
 - 
                                3
Rozdělíme do čistých lahví, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.