Švestky kompotované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 315 mg
 - Vláknina 5600 mg
 - Vitamín A 5600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a rozkrojíme na poloviny. Odstraníme pecky a švestky rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme ovoce. Sklenice dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.