Kompotované švestky s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 391.1 mg
 - Vláknina 8500.4 mg
 - Vitamín A 8500.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic.
 - 
                                2
Vodu smícháme s vínem, cukrem, vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Povaříme a po vychladnutí scedíme. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mžížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme kompot vychladnout, poté vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.