Hřiby sterilované v rajčatovém protlaku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 1 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 747.2 mg
- Vláknina 2043.8 mg
- Vitamín A 2043.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Menší hřiby očistíme, důkladně omyjeme a povaříme. Do kastrolu nalijeme olej, vložíme houby, ochutíme solí a krátce podusíme. Poté přidáme rajčatový protlak rozředěný vodou, bobkový list, cukr a znovu provaříme. 
- 
                                2Směs rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu. 
- 
                                3Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        