Nakládaný chřest
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 19 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 0 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z předepsaného množství surovin připravíme jednu 750g sklenici nakládaného chřestu. 
- 
                                2Kilogram chřestu omyjeme a odřízneme dřevité části. Chřest svážeme do malých svazků a asi 5 minut povaříme ve slané vodě. Scedíme a ochladíme v ledové vodě. Paličky chřestu naskládáme do sklenice špičkami nahoru, tím zabráníme jejich poškození. 
- 
                                3Do vroucí vody přidáme ocet ( na litr vody jednu lžíci octa) a sůl (přibližně 15 g na litr vody) a tento nálev vlijeme do sklenice s chřestem. Sklenici pečlivě uzavřeme a v tlakovém hrnci zavaříme, postupujeme podle návodu výrobce tlakového hrnce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        