Tvarohoví zajíčci

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 120.1 mg
  • Draslík 93.4 mg
  • Vláknina 4680 mg
  • Vitamín A 4680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 196 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, másla, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme 60 minut chladit.

  • 2

    Potom těsto ještě mírně osolíme, rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme z něj tvary zajíčků. Zajíce urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  • 3

    Tvaroh umícháme s nasekanou pažitkou a smetanou do krému. Polovinu zajíčků krémem potřeme a slepíme zbylými zajíčky.

Komentáře k receptu