Kořeněná kuřecí stehýnka s rozinkami
Suroviny
- 30 g Mandle plátky
 - 200 ml Pomerančová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Kuřecí stehna
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 590.4 mg
 - Vláknina 1769.1 mg
 - Vitamín A 1769.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme sůl, skořici a mletý hřebíček. Očištěná a omytá kuřecí stehna po všech stranách posypeme připraveným kořením a opékáme je na oleji pouze po jedné straně asi 10 minut. Potom stehýnka obrátíme a přidáme oloupanou cibuli a omytý celer nakrájené na plátky.
 - 
                                2
Asi po 5 minutách přidáme rozinky a polovinu pomerančové šťávy. Vše dusíme pod pokličkou 15-20 minut.
 - 
                                3
Ve zbylé pomerančové šťávě rozmícháme solamyl a spolu s plátky mandlí přidáme k masu. Uvedeme do varu a podusíme asi 2 minuty.