Kuřecí řezanka kořeněná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 60 g Cibule
  • 50 g Karotka
  • 10 g Petržel - nať
  • 3 g Tymián sušený
  • 3 g Bobkový list
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 60 g Šunka dušená
  • 400 g Brambory vařené
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Olej olivový
  • 80 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1464 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 1039.9 mg
  • Vláknina 6711.5 mg
  • Vitamín A 6711.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, šunku na kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přisypeme karotku, cibuli, šunku, petrželku, česnek, tymián, mletý bobkový list a špetku chilli koření, krátce orestujeme, podlijeme koňakem, vínem a dusíme, dokud se tekutina z poloviny nevyvaří. Na jiné pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Zaprášíme troškou mouky a orestujeme. Zeleninu s kořením z první pánve přilijeme k masu, promícháme, přidáme trochu vývaru a 15 až 20 minut podusíme. Před odstavením zjemníme smetanou, necháme projít varem a můžeme podávat.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu