Zapečené kupe s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 838 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 220 g
 - Sodík 1435 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 741.5 mg
 - Vláknina 15271.2 mg
 - Vitamín A 15271.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté syrové kuřecí maso, cibuli a mrkev opékáme nasucho za stálého míchání na pánvi s nepřilnavým povrchem zhruba 5 minut.
 - 
                                2
Kuře a zeleninu zaprášíme moukou, zmírníme oheň a směs opékáme asi 2 minuty.
 - 
                                3
Postupně vmícháme rajčatový protlak a kuřecí vývar, 15 minut mírně dusíme. Přidáme dle chuti sůl, pepř a tymián.
 - 
                                4
Kuřecí maso se zeleninou upravíme do zapékací misky a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Bramborovou kaši osolíme o něco více než obvykle a rovnoměrně ji rozdělíme na prochladlou směs zeleniny a kuřecího masa. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 20 minut dozlatova.