Kuře se sýrem feta a bylinkami
Suroviny
- 15 g Tymián čerstvý
 - 15 g Rozmarýn čerstvý
 - 15 g Oregano čerstvé
 - 120 g Sýr Feta
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Sůl
 - 30 g Bylinky čerstvé - svazek
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 15 ml Olej olivový
 - 15 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Kuřecí stehna
 - 4 ks Rajčata
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 940 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 342.6 mg
 - Draslík 1099.2 mg
 - Vláknina 6215 mg
 - Vitamín A 6215 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěná kuřecí stehna rozložíme na prkénko hladkou stranou dospod.
 - 
                                2
Bylinky rozdělíme na maso. Sýr nakrájíme na osm vhodně velkých kousků a položíme po jednom kousku na maso s bylinkami. Maso osolíme, opepříme a zabalíme tak, aby sýr byl uprostřed. Závitky můžeme zpevnit párátkem.
 - 
                                3
Závitky potřeme mlékem, poprášíme moukou, uložíme do nádoby, kterou je možné dávat do trouby.
 - 
                                4
Pečeme 25-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso propečené - šťáva vytékající z místa vpichu musí byt čirá.
 - 
                                5
Mezitím připravíme v rendlíku omáčku: Cibuli a česnek opečeme za stálého míchání na oleji doměkka. Česnek nesmí zhnědnout, aby nebyl hořký.
 - 
                                6
Do rendlíku přidáme čtvrtky rajčat, zamícháme, zmírníme oheň, rendlík přikryjeme pokličkou a omáčku na mírném ohni pomalu dusíme 15-20 minut.
 - 
                                7
Omáčku ochutíme bylinkami, necháme trochu zchladnout. Potom ji rozmixujeme a propasírujeme sítem, aby byla opravdu hladká. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotové závitky z kuřecích stehen s bylinkami a sýrem feta nakrájíme na silnější plátky, upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme snítkami tymiánu, rozmarýnu a oregana.