Paprikový salát s kuřecím masem a sýrem Feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Omáčka tatarská
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Petržel - nať
  • 400 g Kuře
  • 300 g Paprika zelená
  • 200 g Sýr Feta
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 103 mg
  • Draslík 252.1 mg
  • Vláknina 2546.5 mg
  • Vitamín A 2546.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké proužky, které dáme do misky. Přidáme omyté, jadřinců zbavené, na tenké pásky nakrájené papriky. Potom ještě oloupanou a také na tenké proužky nakrájenou cibuli.

  • 2

    Z tatarské omáčky, smetany, pikantní hořčice, pepře, soli a drobně nasekané petrželové natě připravíme zálivku. Připravenou zálivkou zalijeme zeleninu a maso v misce. Promícháme, ochutnáme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a ještě jednou zamícháme.

  • 3

    Salát necháme v lednici odležet. Potom porcujeme na talíře. Na povrch každé porce dáme na malé kostky nakrájený sýr Feta a podáváme.

Komentáře k receptu